Selecteer een pagina

Over mij

We hebben de aarde niet geërfd van onze ouders, maar lenen hem van onze kinderen. En iets dat je leent, daar ben je heel zuinig op en dat geef je in minstens zo’n goed staat terug als waarin je het kreeg. Maar dat is nu net wat wij met z’n allen op dit moment niet per se aan het doen zijn. We leven in een wereld waarin we op allerlei gebied meer en groter willen. Maar, grondstoffen raken op, biodiversiteit neemt af, er is op allerlei gebieden ongelijkheid en wij als mensen worden er niet gelukkiger op. Kortom, een systeem dat uitgaat van alleen maar meer en groter is niet langer houdbaar. We weten dat we de aarde uitputten, maar we doen er (collectief en individueel) nog te weinig aan.

Ik geloof dat het anders moet én dat het anders kan!
Een maatschappij waarin de keuze die goed voor onszelf én voor de aarde de logische keuze is, waarin we in balans met onszelf én met de wereld om ons heen leven. Daarom heb ik DONS & more opgericht. DONS is het eerste deel van mijn achternaam, maar staat ook door Duurzaam, Ondernemend, Nieuwsgierig en Samen. Maar ik breng meer….Met Dons & more lever ik een betekenisvolle bijdrage aan organisaties met een missie waar de wereld écht beter van wordt. Dit doe ik door mijn kennis, ervaring en talent op een flexibele manier in te zetten. Zodat zij kunnen floreren en we samen onze wereld mooier maken.

“Start with the end in mind”

Steven Covey

Mijn achtergrond en mijn ‘why’

Ik studeerde Technische Bestuurskunde aan de TU Delft ben na mijn studie voor KLM gaan werken. Ik heb (leidinggevende) functies vervuld in verschillende (operationele) divisies van KLM en vanwege mijn fascinatie voor de mens-kant van de organisatie heb ik in 2012 de overstap naar HR gemaakt. Ik heb diverse HR-rollen vervuld, van HR Manager, HR Business Partner, HR Director, tot Consultant op de Strategische HR afdeling, tot HR projectmanager. Juist omdat KLM zoveel verschillende bedrijfsonderdelen kent die elk een eigen dynamiek en cultuur hebben heb ik brede kennis en ervaring op gedaan binnen het People & Culture domein. Maar na ruim 18 jaar in de luchtvaart voelde ik dat het tijd was voor iets anders.

Voor mij persoonlijk was het lezen van het boek De Verborgen Impact een keerpunt. Als iedereen zo zou leven zoals de gemiddelde Nederlander leeft hebben we meer dan 3,5 aardes nodig. En om de impact van een retourtje Bali voor 1 persoon te compenseren moet je 1000 bomen planten…! Toen ik dat las wist ik, ik wil niet meer onderdeel zijn van het probleem, maar van de oplossing. Er was meer en meer frictie tussen mijn persoonlijke waardes en het systeem waar ik zakelijk gezien onderdeel van was. En ik wil aan mijn drie dochters kunnen uitleggen wat ík gedaan heb om een beetje goed op de aarde te passen. Dus ik nam ontslag om na te denken en uit te vinden op welke manier ik wel een betekenisvolle bijdrage aan deze wereld kan leveren. En de korte samenvatting van dat proces is dat ik Dons & more heb opgericht.

Willemijn3

“Het is makkelijker om ons bezig te houden met zichtbare impact, zoals verpakkingen, benzine, laders in het stopcontact, de verwarming… Logisch, die dingen zien we om ons heen. Maar hoeveel van onze impact is eigenlijk verborgen? Dat blijkt 80% te zijn! Een enorme blinde vlek dus.

Maar draai het nou eens om: als je de verborgen impact wél meeneemt, dan heb je vijf keer zoveel slagkracht als je dacht. En met die kennis op zak kun je dus vijf keer zo effectief verduurzamen!”

Babette Porcelijn
De Verborgen Impact

Willemijn3

 Wat breng ik?

Conceptueel en analytisch denkvermogen
Ik bezit het vermogen om me vast te bijten in ingewikkelde situaties, die te ontrafelen en te structureren, waardoor overzicht ontstaat en hoofd- en bijzaken van elkaar gescheiden zijn. Strategisch denken en dat vertalen naar het hier en nu. Start with the end in mind. Ik wil graag weten waar we naartoe werken en als dat niet helder is, dan gaan we dat onderzoeken. Ik ben er goed in om de lange termijn weer ‘terug’ te vertalen naar wat er in het hier en nu moet gebeuren.

Project- en programmamanagement
Mijn gestructureerde manier van werken en mijn vermogen om zaken te plannen en te organiseren, samen met een goede dosis ‘samenwerken’ en ‘stakeholder management’ maken dat het leiden van programma’s en projecten mij goed af gaat.

Van veel markten thuis
Ik heb een brede belangstelling en zowel in mijn opleiding als in mijn loopbaan een brede kennis en ervaring opgedaan. Daarnaast is mijn motto ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’, dus kom maar op met die nieuwe ervaringen.

Neem contact met mij op

Vraag jij je af wat ik voor jouw organisatie kan betekenen? Of gewoon even sparren? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Telefoon

06 - 10 88 15 04

Volg mij